Stichting Bestuursrecht

Contact 0

0 mr. R.J.B. Caderius van Veen
0

mr. R.J.B. Caderius van Veen (1973) is in 2002 afgestudeerd in de richtingen Staats- & Bestuursrecht en Strafrecht. Hij is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en is aangesloten bij de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten (VBR-A).

Hij is tijdens zijn studie verbonden geweest aan de Vakgroep Bestuursrecht- en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarna als docent aan de Hanzehogeschool Hogeschool van Groningen gedoceerd.

Sinds 2002 is hij werkzaam in de advocatuur en is thans medeeigenaar van het advocatenkantoor Hanze Law advocaten. Binnen zijn praktijk heeft hij zich met name toegelegd op het gebied van het Omgevingsrecht en het Gezondheidsrecht.

Naast advocaat bij Hanze Law advocaten (locatie Paterswolde) is hij handhavingsjurist bij de afdeling Milieutoezicht van de provincie Groningen.

Voorts verzorgt hij vanuit zijn opleidingsinstituut Hanze Legal bij verscheidene instellingen, waaronder de Nederlandse Orde van Advocaten, Ambulancezorg Nederland, V&VN, ambulancediensten en gemeenten diverse cursussen, gastcolleges en opleidingsdagen.

Tot slot verschenen zijn wetenschappelijke artikelen op het gebied van het Bestuursrecht in diverse juridische vakbladen (Lijst van Publicaties). In 2005 is het door hem herschreven boek "Info Bestuursrechtelijk Procederen" verschenen.

Logodesign by LEGAS

0Van en voor deelnemers